Obyvatelé z končících ubytoven chtějí využít svého práva a vystoupit na zasedání ústeckého zastupitelstva
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Lidické náměstí – Rušno se dá očekávat ve středu 20. června na veřejném zasedání Zastupitelstva statutárního města Ústí nad Labem. Využít svého práva a vystoupit během debaty zastupitelů, se chystají obyvatelé z končících ubytoven v Klíšské a Purkyňově ulici. V úterý 19. Června to oznámili správci facebookového profilu Na ulici nepůjde.

„Zítra (středa 20.6.) bude v Ústí nad Labem probíhat velmi důležité jednání magistrátu. Údajně se bude jednat o vykoupení vyloučené lokality 1. Máje. Jaké jsou plány magistrátu s jednou z nejhorších ústeckých sociálně vyloučených lokalit? Před budovou magistrátu, ve které se bude schůzovat, bude probíhat protest lidí z ubytoven. Část z nich plánuje účastnit se jednání a využít svého práva, během něj vystoupit. Jednání začíná v 10:00 a je otevřené veřejnosti. Předpokládaná doba jednání je do pozdního odpoledne, nebo do večera,“ píše se na sociální síti.

Demonstraci na Lidickém náměstí, kde sídlí ústecký magistrát, svolavatelé avizovali již při prvním protestní akci na Kostelním náměstí (více zde) . Vedoucí územního odboru Policie České republiky v Ústí nad Labem Vladimír Danyluk, tehdy uvedl, že již hovořil s ředitelem ústeckých strážníků Pavlem Bakulem o bezpečnostních opatřeních na středu 20. června. „Domlouvali jsme se, že ústečtí policisté budou mít na starosti vnější prostory, strážníci dohlédnout na pořádek uvnitř magistrátu,“ řekl tehdy Vladimír Danyluk.

Důvodem protestních akcí je ukončení provozu dvou ubytoven, které sídlí v Klíšské a Purkyňově ulici, k 30. červnu. Jejich provozovatelkou je Lea Andrlová z Tisé, která uvedla, že s provozem ubytoven končí se zdravotních důvodů. Spekuluje se však, že než zdravotní důvody, za ukončení provozu ubytoven může vydané opatření obecné povahy na omezení doplatku na bydlení, na jehož základě jsou pro nově příchozí omezeny doplatky na bydlení, které vyplácí úřad práce. Sama Lea Andrlová tyto spekulace „přiživuje“ skutečností, že i přes své zdravotní důvody po 1. červenci bude dál provozovat třetí ubytovnu, kterou má v současné v době v nájmu, v Truhlářově ulici. Na tuto ubytovnu se opatření nevztahuje, protože na ní údajně úředníci neevidují stížnosti. Redakce E – Ústí.cz opakovaně dala Lee Andrlové možnost se k celé situaci vyjádřit. Bohužel bezúspěšně.

{article Krajský soud bude muset řešit správní žalobu na Ústí kvůli končícím ubytovnám}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru