Ústí nad Labem řeší nevyhovující podmínky obvodního oddělení policie na Střekově
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Podmínky, které má Policie ČR v obvodním oddělení na Střekově, jsou dlouhodobě nevyhovující. Nezlepší-li se, policie se odtud odstěhuje do jiné části města. Primátorku města o tom informoval krajský policejní ředitel Jaromír Kníže a požádal ji o pomoc při řešení nepříznivého stavu.

Vedení policie od roku 2013 opakovaně jednalo s představiteli městského obvodu Střekov o potřebě zlepšení nevyhovujících pracovních podmínek pro policisty sloužící na obvodním oddělení a vytvoření důstojných podmínek i pro občany přicházející na toto obvodní oddělení a to za situace, kdy jsou zde opakovaně kompetentními vnějšími kontrolními subjekty shledávány nevyhovující hygienické podmínky pro výkon služby a porušování hygienických norem. Jednání zatím nevedla k výsledku.

Rada města proto ihned na tento stav reagovala. „Není možné dopustit, aby se Policie České republiky odstěhovala ze střekovské části, je třeba věc rychle vyřešit,“ zdůraznila primátorka Věra Nechybová. Rada proto schválila převod pozemku p. č. 3241/85 včetně budovy čp. 1592 v k. ú. Střekov ze svěřeného majetku Městského obvodu Ústí nad Labem – Střekov do vybraného majetku statutárního města Ústí nad Labem, s tím, že statutární město zajistí opravy dle potřeb PČR v požadovaném termínu.

Základním předpokladem pro převod je souhlasné stanovisko Rady městského obvodu Ústí nad Labem – Střekov.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru