Muž pil pivo na místě, kde se to nesmí. Pak se hádal se strážníky
Rozbitá láhev v trávě, kterou tam muž hodil. Foto Městská police Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Muž v Mírové ulici pil alkohol na veřejném místě tam, kde to městská vyhláška zakazuje. Potom se ještě dohadoval se strážníky a nechtěl jim ukázat doklady. Pivo vylil a láhev od něj rozbil. Ke sporu přijela i Policie ČR.

„Muž byl zjištěn kolem půl osmé večer při kontrole večerky v Mírové ulici na Severní Terase. Hlídka strážníků ho seznámila s jeho přestupkovým jednáním a pak ho vyzvala k prokázání totožnosti. Muž ale odmítl hlídce předložit doklad totožnosti. Tvrdil, že se žádného přestupku nedopouští a že strážníkům žádný doklad nepředloží,“ popsal začátek sporu Jan Novotný z Městské policie Ústí nad Labem.

Na další výzvy strážníků muž nereagoval. Naopak si sám na místo přivolal hlídku Policie ČR. Ještě před příjezdem Policie ČR vylil muž pivo do trávy a prázdnou láhev rozbil o zem. Státní policisté mu pak vysvětlili, že strážníci postupovali v souladu se zákonem, prověřili i mužovou totožnost.

„Strážníci poté muži středního věku oznámili, že místo jednoho přestupku, který se týkal pití alkoholu na veřejnosti, budou předány ke správnímu orgánu ještě další dva, a to za neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu své pravomoci a za znečištění veřejného prostranství,“ dodal Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru