Automat na prodej. Provozovatel maskoval nelegální herní přístroj
Ústečtí celníci kontrolují herny. Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústečtí celníci kontrolují herny. V krajské metropoli zajistili celkem 11 hracích přístrojů v hodnotě bezmála jeden milion korun.

V minulých dnech celníci zkontrolovali po předchozím monitoringu dvě vybrané provozovny provozující hazard v Ústí nad Labem.

"Během kontroly v provozovně na Mírovém náměstí celníci objevili v herním prostoru mezi 14 herními automaty čtyři nepovolené hrací přístroje technické hry. Celníci tyto přístroje v hodnotě 360 000 korun zadrželi," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

V ústecké městské části Krásné Březno celníci odhalili v jednom baru provoz hazardní hry, ke které nebylo uděleno povolení. Zadrženo bylo sedm výherních hracích přístrojů v celkové hodnotě 630 000 korun.

Provozovatel se snažil maskovat svou nelegální činnost tím, že na výherní hrací přístroje umístil cedulku s nápisem „AUTOMAT NA PRODEJ – TENTO AUTOMAT NENÍ VÝHERNÍ“.

Oba případy budou dále řešeny ve správním řízení. Za nepovolená technická zařízení a nepovolené provozování hazardní hry hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů.

Celní správa vykonává dozorovou činnost nad dodržováním zákona o hazardních hrách od 1. ledna tohoto roku a efektivní potírání nelegálního hazardu patří v současnosti k jejím hlavním prioritám.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru