V lázních Dr. Vrbenského museli opět zasahovat hasiči a policisté
Budova lázní Dr. Vrbenského. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Vyjet do objektu lázní Dr. Vrbenského v Truhlářově ulici na Střekově museli v úterý v odpoledních hodinách ústečtí hasiči a policisté. Na tísňovou linku volající oznámil požár v objektu.

Operační důstojník ústeckých hasičů uvedl, že však jednotka na místě zasahovat nemusela. „Jednalo se s největší pravděpodobností o planý poplach. Žádný požár jsme nezjistili,“ doplnil k výjezdu operační důstojník. Podle svědků zásahu objektem opakovaně procházeli jak hasiči, tak přivolaní policisté. Místní lidé se shodují, že výjezdy složek integrovaného záchranného systému do zchátralých lázní Dr. Vrbenského nejsou již několik let ničím výjimečným. Opuštěný areál se opakovaně stává rájem narkomanů a bezdomovců.

Jak střekovská radnice tak vedení ústeckého magistrátu chtějí tento dlouholetý problém řešit odkupem celého objektu do svého majetku. „Rada městského obvodu Střekov již odkup nemovitosti odsouhlasila. Zároveň jsme požádali o stanovisko majetkovou komisi Magistrátu města Ústí nad Labem,“ uvedla starostka Střekova Eva Outlá (PRO!Ústí).

Lázně Dr. Vrbenského zvažuje odkoupit i současné vedení Statutárního města Ústí nad Labem. „Koupě lázní do majetku města připadá v úvahu, pokud bude odsouhlasen i odkup vedlejšího sportovního areálu Slavoje. V místě bychom poté chtěli vytvořit volnočasové centrum,“ řekla primátorka města Ústí nad Labem Věra Nechybová (nez.).

Současná cena chátrajících lázní Dr. Vrbenského se pohybuje přes dva miliony korun. (Více zde.)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru