Prázdné prostory bývalého kulturního střediska Corso zvažuje vedení Ústí poskytnout městským strážníkům
Ilustrační foto a infografika: E-Ústí.cz/Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno – Prostory zející prázdnotou v bývalém kulturním středisku Corso zvažuje vedení města Ústí nad Labem poskytnout městským strážníkům. V úvahu připadá například přestěhování operačního střediska, které v současné době sídlí v budově ústeckého magistrátu.

Mluvčí města Romana Macová uvedla, že jde zatím o myšlenku do budoucna. „V současné době není zpracován žádný projekt ani nejsou vyčleněny finanční prostředky,“ odpověděla na dotaz redakce E – Ústí.cz mluvčí.

Vedení Městské policie města Ústí nad Labem myšlenku vítá, operační strážníci kromě přijímání podnětů na tísňové lince 156 obsluhují městský kamerový systém. „Kdyby v budoucnu došlo k jeho rozšíření, větší prostory budeme potřebovat. V současných jsme na hranici kapacity,“ uvedl zástupce ředitele městské policie Jan Novotný.

Na operačním středisku Městské policie města Ústí nad Labem v současné době slouží dvanáct strážníků a velitel. Jde o osm žen a pět mužů, kteří sledují na patnácti monitorech sto čtyřicet jedna kamerových bodů. Dalších dvaadvacet kamerových bodů již obsluhují strážníci v Krásném Březně, ústečtí strážníci tak během své směny po celém Ústí sledují celkem sto šedesát tři kamerových bodů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru