Ranní únik fenolu v Děčíně má oběť na životě. V ústecké nemocnici zemřel nejhůře zraněný člověk
Hasiči prováděli v areálu ústecké nemocnice dekontaminaci. Foto: čtenář
Ústí nad Labem

Děčín, Ústí nad Labem - Muž transportovaný do ústecké nemocnice po úniku fenolu v Děčíně, ke kterému došlo v průmyslovém areálu, zemřel. Nehoda má tak jednu oběť.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Děčín vyjela do areálu podniku v Tovární ulici v Průmyslovém obvodu v Děčíně – Boleticích před osmou hodinou ranní. Po příjezdu na místo události vytyčili hasiči nebezpečnou zónu, evakuovali všechny zaměstnance a v krátké době se jim také podařilo zastavit únik fenolu. Ten unikl z hadice při přečerpávání z cisterny do zásobníku.

"Nebezpečných výparů se nadýchalo 17 lidí, které vzala do péče Zdravotnická záchranná služba a rozvezla je do nejbližších nemocnic. V ústecké nemocnici provedli hasiči dekontaminaci převezených zraněných," uvedl mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

"Do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem bylo převezeno celkem osm lidí," sdělil mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký. Jeden muž byl v těžkém stavu, už na místě havárie byl resuscitován. Ve čtvrtek odpoledne sdělila společnost Krajská zdravotní, že pacient zranění podlehl.

Dvě ženy, které se intenzivně nadýchaly výparů fenolů, nemají zjevné potíže, nicméně byly také hospitalizovány na jednotce intenzivní péče. "Dalších pět mužů leží na standardních lůžkách na odděleních, dýchají kyslík a budou tam na observaci do zítřka," upřesnil odpoledne Ivo Chrástecký, mluvčí Krajské zdravotní.

V nemocnici v Děčíně jsou hospitalizováni dva muži, kteří byli poleptaní. Byli ošetřeni a nyní jeden leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a druhý na jednotce intenzivní péče na observaci a také kvůli dalším převazům.

Podle wikipedie má Fenol má leptavé účinky na všechny tkáně v těle. Rychle se vstřebává všemi cestami včetně neporušené kůže. Nacisté jej dokonce používali ve smrtících injekcích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru