Diplomata Kuby střídá velvyslanec Bulharska
Hejtman Oldřich Bubeníček (vlevo) s velvyslancem Kuby. Foto Krajský úřad Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Velvyslanci a diplomati různých zemí se nyní často střídají na návštěvě v Ústí nad Labem. Minulý čtvrtek pobýval v Ústí chargé d´affaires Kuby, zítra bude ve městě zase velvyslanec Bulharské republiky.

Kubánský diplomat Félix Andres León Carballo byl hostem Krajského úřadu Ústeckého kraje. Setkal se s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem. Přitomna byla i předsedkyně Společnosti česko-kubánského přátelství Jitka Hanousková. „Pro nás je uspokojivé zjištění, že spolupráce mezi Českou republikou a Kubou i nadále funguje,“ pochválil hostitele velvyslanec Félix Carballo. Ten kromě Ústí navštívil i Teplice a Bílinu.

V úterý bude v městě pobývat velvyslanec Bulharska Lačezar Petkov. Hostit ho bude Univerzita Jana Evangelisty Purkyně. Velvyslanec slavnostně ukončí Bulharské dny, které probíhaly na univerzitě. Součástí bylo promítání filmů, fotografická výstava, besedy, výstava bulharských artefaktů a další zajímavosti. „Stalo se již tradicí, že akademické obci univerzity představujeme jednotlivé státy Evropské unie, které v daném pololetí předsedají Radě EU. Nyní je předsedající zemí Bulharsko. Jsem velmi rád, že se nám daří pravidelně získávat záštitu a účast velvyslanců a že se projekt setkává s kladným ohlasem,“ uvedl Pavel Pečiva, ředitel Vědecké knihovny UJEP.

Během dubna se studenty UJEP diskutoval také i velvyslanec Německa a na návštěvu krajského úřadu má tento týden přijet rovněž velvyslankyně Norska.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru