První detaily: Novorozeně zavraždila podle policie matka. Dětátko byl chlapeček
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Teplice - Krajští policisté obvinili 29letou ženu z Teplic ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Podle kriminalistů má na svědomí smrt novorozeného chlapečka.

"Jedná se o matku dítěte, která mu po porodu neposkytla dostatečnou péči; a v důsledku toho dítě zemřelo," uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Podezřelou ženu zadrželi policisté v sobotu kolem poledne. Vypátrána byla na základě vlastního šetření krajských kriminalistů a teplických policistů.

"Obviněná s policií spolupracuje, k činu se přiznala. Policisté podají státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby. Zároveň si vyžádají znalecké posudky z oboru zdravotnictví," dodala mluvčí policistů.

V případě odsouzení ženě hrozí trest odnětí svobody od 15 do 20 případně trest výjimečný.

Dne 19. dubna 2018 krátce po sedmé hodině večer na linku 158 náhodný svědek oznámil, že v Teplicích v ulici Zrenjaninská v kontejneru na odpad nalezl mrtvé tělíčko novorozence. Na místo okamžitě vyjel výjezd krajských kriminalistů, který provedl podrobné ohledání místa nálezu. Jelikož nebylo možné určit přímo na místě jednoznačnou příčinu úmrtí novorozence, nařídili kriminalisté soudní pitvu.

Výsledky nařízené soudní pitvy prokázaly, že se na smrti novorozeněte podílela jiná osoba.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru