Ústecká zoo na Mezinárodní den země otevře naučnou ekostezku
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno – Zoologická zahrada si v neděli 22. dubna připomene Mezinárodní den země. Hlavním bodem programu bude ve 13.00 hodin slavnostní otevření nové naučné ekostezky u dětského hřiště Větruše.

„Stezka je zaměřena na třídění odpadů a vznikla díky spolupráci a podpory statutárního města Ústí nad Labem, společnosti EKO-KOM a zoo,“ uvedla mluvčí Věra Vrabcová.

Od 11.00 do 16.00 hodin návštěvníci v horní části zoo najdou rozmístěných osm stanovišť zaměřených na různé úkoly, jako je rozložitelnost odpadků v přírodě, úklid lesíka, maxi puzzle, hod do kontejnerů a podobně s centrálním stanovištěm u hřiště Větruše s názvem Tonda obal na cestách, což je  pojízdná lektorovaná výstava o třídění a recyklaci odpadů. „Výstava je doplněna nafukovacím skákacím hradem, speciálními barevnými Wi-Fi kontejnery, které jsou umístěné u spodního vchodu do zoo,“ doplnila mluvčí.

Ve spolupráci se společností Elektrowin bude u obou vchodů do zoo po celý den umístěno sběrné místo pro použité elektrospotřebiče. Za každý odevzdaný předmět lze získat volnou dětskou vstupenku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru