Policisté v Ústeckém kraji vyjeli ke 189 nehodám
Ilustrační foto Michal Hrdlička
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Necelé dvě stovky nehod, k nimž byli přivoláni policisté, se odehrály během minulého týdne na silnicích Ústeckého kraje. Těžce zraněno při nich bylo pět lidí, dalších 36 účastníků vyvázlo z nehody s lehkým zraněním.

Informovala o tom Šárka Poláčková, mluvčí Policie ČR pro Ústecký kraj. „Policisté dokumentovali a vyšetřovali 189 dopravních nehod. Hmotná škoda byla odhadnuta na 6,9 milionu korun,“ upřesnila. 
V samotném okrese Ústí nad Labem se na běžných silnicích odehrálo 39 nehod, což byl nejvyšší počet ze všech sedmi okresů, které tvoří Ústecký kraj. Další tři nehody se udály ještě také na dálnici.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě, nepřiměřená rychlost a nesprávné předjíždění. „Sedm účastníků dopravních nehod bylo pod vlivem alkoholu,“ uvedla policistka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru