Letní kino ožije už za týden. Na prvním festivalu vystoupí Chinaski
Letní kino čekají letos i větší opravy. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Sezona velkých akcí v letním kině v Ústí začne už příští sobotu. V kině se sice filmy už nepromítají, ale během roku v areálu probíhá celá řada koncertů či dalších společenských setkání. První na řadě je oblíbený festival Ústecký majáles. Jedním z účinkujících hostů bude i kapela Chinaski, vystupující nyní v obměněné sestavě.

Veselý festival začíná v sobotu 21. dubna už v 11 hodin. Kromě Chinaski na něm vystoupí také například UDG, Lenny, Marek Ztracený, Horkýže Slíže, Mirai a další hudebníci. Vstupenky jsou stále k dispozici. Zájem návštěvníků bude zřejmě velký. Vypadá to tak alespoň podle Facebooku, neboť na něm už 2500 lidí oznámilo, že se tohoto koncertu zúčastní. Majáles má trvat od 11 do 22 hodin.

Během jara v letním kině proběhne také například společný koncert československých rockových a metalových legend, skupin Citron a Tublatanka, nebo oblíbené Pivovarské slavnosti, rovněž s pěkným hudebním programem. Obě akce jsou připraveny na začátek června.

Areál bývalého letního kina, v němž se přitom filmy nepromítají už pět let, nechá ústecká radnice letos vylepšit. Město do něj investuje kolem osmi milionů korun. „Areál se dlouhou dobu neopravoval. Přitom je to důležitá součást města a kulturní nabídky pro obyvatele. Chceme vytvořit důstojné podmínky pro návštěvníky i pro účinkující a pro pořadatele,“ uvedla primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová. Peníze z investice by se měly městu postupně vrátit, protože o objekt má stále zájem mnoho pořadatelů velkých kulturních akcí, kteří pak městu platí za pronájem areálu.

Letní kino bylo vybudováno v polovině 50. let a postupně se stalo důležitým místem kulturního dění v krajském městě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru