Po ulici se procházel divočák, myslivec ho zastřelil
Divočák v keřích vedle chodníku na ústecké ulici. Foto Městská policie Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Scéna trochu připomínající záběry ze slavné hrabalovské komedie Slavnosti sněženek, kde prase vběhlo až do školní budovy a myslivci po jeho úspěšné porážce se pak poprali v hospodě kvůli odlišným názorům na to, zda má být zkonzumováno v úpravě na smetaně nebo se zelím, se odehrála v Makové ulici v Ústí. I tam vyjeli specialisté k odlovení divočáka, který si předtím spokojeně pochodoval po ulici.

Všechno začalo telefonátem na tísňovou linku městské policie poslední březnový den kolem půl osmé ráno. Oznamovatel strážníkům nahlásil, že v uvedené ulici běhá divoké prase.

„Strážníci hned vyjeli na místo a divočáka zahlédli na rozhraní ulic Maková a Šípková. Přivolali myslivce ze sdružení Diana, pod nějž spadá příslušná lokalita,“ informoval Jan Novotný, mluvčí Městské policie Ústí nad Labem.

Myslivec se potom vydal za prasetem, počkal si, až bude na bezpečném místě, a tam zvíře zastřelil. „Bylo to v parku Družba,“ upřesnil Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru