Zelená třináctka zpříjemnila pivařům přicházející svátky jara
Zelené pivo teklo v hospůdce Resslovka proudem. Na snímku provozní Eva Vítková. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Klíše – Příjemná nahořklá chuť, bohatá pěna a vůně bylin, tak hodnotí pivaři letošní Zelené pivo z pivovaru Starobrno, které se točilo v ústeckých hospůdkách čepující zlatavý mok z portfolia společnosti Heineken. Stovky pivařů po celém Ústí přivítaly letošní svátky jara třinácti stupňovým pivem.

Jednou z hospůdek, kde teklo Zelené pivo proudem, byla Resslovka na Klíši hned vedle Kampusu. „Máme úplně plno. Štamgasti si dopředu rezervovali stoly. O Zelené pivo je každoročně v naší hospůdce velký zájem. Točíme ho jen na Zelený čtvrtek. Jako chuťovku jsme si pro štamgasty k zelenému pivu pro dnešní den připravili jednohubky s jarní česnekovou pomazánkou,“ uvedla provozní Resslovky Eva Vítková.

Kateřina Veitová, PR manažerka společnosti Heineken uvedla, že letos se v pivovaru Starobrno vařilo třinácti stupňové Zelené pivo potřinácté. „Už samotné vaření Zeleného piva znamená pro zaměstnance pivovaru událost, kterou si nikdo nechce nechat ujít. Letos tento okamžik nastal 9. února. Pivo se už potřinácté vyrábělo podle stále stejné tradiční receptury. Vařilo se z kvalitní vody, speciálního světlého moravského ječného sladu a jakostního žateckého chmele tradičním způsobem na dva rmuty. V přesně daný okamžik se při vaření do mladinového kotle přidával speciální bylinný výluh,“ doplnila Kateřina Veitová.

„Výluh se připravuje z několika druhů bylin. Je koncentrovaný a silný, řádově jsou ho potřeba litry. Doba kontaktu bylin s vroucí vodou se při přípravě výluhu pečlivě hlídá,“ doplnil manažer kvality Jiří Brňovják.

„Svou sílu speciální pivo získává spodním kvašením po dobu osmi dnů. Poté při teplotě okolo jednoho stupně Celsia několik týdnů dozrává, čímž se chuťově zakulacuje a získává typický buket a říz. Posledním krokem ve výrobě je přidání likéru. Nezaměnitelné zelené zbarvení piva je tedy kombinací několika faktorů: unikátní technologie, použitých surovin, bylinného výluhu a likéru,“ řekla závěrem Kateřina Veitová.

{article Milovníci Březňáka místo oveček počítají Beránky}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru