AKTUÁLNĚ: Psi, ohořelé okno, lidé v nemocnicích. Předlice po ranním požáru
Vyhořelý dům v Hrbovické ulici. Foto Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Uzavřená Hrbovická ulice. Trolejbusy ani auta nejezdí. Prozatím jako náhradní doprava ve čtvrti fungují autobusy. Ve druhém patře domu je černé očouzené okno. Místo prohledávají policejní psi – tak to nyní vypadá v Předlicích, kde ráno vznikl velký požár v bytovém domě.

Situaci na místě zajišťují hlídky policistů i strážníků. „Ulice bude uzavřena určitě ještě několik hodin, nedokážu přesně říci, jak dlouho,“ říká jeden z policistů. Uklidňuje i trochu rozčileného taxikáře, který se přišel zeptat, proč nemůže dlouhou ulicí projet.

Na místě po jedenácté dopoledne postává také hlouček novinářů. Dům je v zanedbaném stavu, o ranním požáru vypovídá ohořelé okno. Když v domě začalo hořet, lidé ještě spali. Hodně pomohl jeden z kolemjedoucích řidičů, který si po šesté hodině ráno všiml kouře a zalarmoval hasiče a záchranáře. „Tento člověk oznámil požár a sám se také aktivně pustil do záchranných prací. Zaslouží pochvalu,“ uvedla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Záchranka následně převezla do nemocnic v Ústí, Děčíně a Teplicích dvacet zraněných lidí. „Především jde o nadýchání zplodinami. Zranění jsou v lehčí i v těžší formě,“ uvedl Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Z dvaceti zraněných je jedenáct dětí. Čtyři děti byly v bezvědomí a záchranáři je museli oživovat.

Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Trolejbusové vedení v okolí požáru bylo odpojeno kvůli bezpečnosti. "Požár byl lokalizován v 7.18 hodin ráno a zcela zlikvidován v 9.28 hodin. Vznikl v jedné obytné místnosti a rozšířil se do dalších prostor domu," sdělil Lukáš Marvan, mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Vyhořelý dům patří firmě z Prahy, bydlely v něm hlavně sociálně slabší rodiny. Majitel slíbil, že lidem z domu poskytne náhradní ubytování, na což se chystá dohlédnout i ústecký magistrát. Přesná příčina požáru se ještě zjišťuje, odborníci ji hledají i za pomoci vycvičených psů.
 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru