OBRAZEM: Světový týden glaukomu přilákal na ústeckou oční kliniku desítky návštěvníků
Světový týden glaukomu na ústecké oční klinice. 7x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Krajská zdravotní, pod kterou spadá ústecká Masarykova nemocnice, se připojila ke Světovému týdnu glaukomu 2018. Oční klinika uspořádala den otevřených dveří pro širokou veřejnost. Návštěvníci nahlédli do prostor kliniky a nechali si preventivně změřit nitrooční tlak. O dva dny později proběhl soubor přednášek lékařů oční kliniky v prostorách Vzdělávacího institutu Krajské zdravotní.

Do ústecké Masarykovy nemocnice na den otevřených dveří zavítala i pacientka z nedalekých Litoměřic. „O akci jsem se dozvěděla z novin. Poslední dobou se mi často stává, že mívám unavené oči. Využila jsem toho, že nemusím mít dnes doporučení. Zjistili mi nález a sestřička mě objednala do zdejší poradny," pochvalovala si pacientka.

„Jsem ráda, že akce pozvedla povědomí o glaukomu u laické veřejnosti, celkem jsme ošetřili 45 pacientů, kteří  zavítali do ambulance  oční kliniky. Stejně zdařilý  byl i vzdělávací  program o glaukomu. Lékaři oční kliniky Masarykovy nemocnice  MUDr. Soňa Karlovská, MUDr. Jana Bezděková a MUDr. Boris Dobrolubov souborem přednášek seznámili účastníky s tím, jaká úskalí přináší glaukomové onemocnění a současné možnosti léčby," uvedla MUDr. Ivana Liehneová, Ph.D., přednostka ústecké oční kliniky.

2103 glaukom2

2103 glaukom3

2103 glaukom4

2103 glaukom5

2103 glaukom6

2103 glaukom7

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru