Ústí nad Labem – Sportcentrum Sluneta ve čtvrtek večer zaplnila charitativní módní přehlídky „Krása pomáhá dětem“. Výtěžek z akce i letos putoval na nemocné děti. Letos se organizátorce Ing. Lence Kocmanové Taussigové povedlo vybrat neuvěřitelných tři sta třicet tisíc korun.

Záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Jsem velmi rád, že jsem mohl opět zaštítit akci, která každoročně pomáhá nemocným dětem, protože si myslím, že investice do zdravotnictví je velmi důležitá a investice do dětského zdravotnictví je ještě důležitější," řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

Stejně jako v předchozích letech získané finanční prostředky na dětská oddělení Krajské zdravotní, konkrétně na novorozenecké oddělení ústecké Masarykovy nemocnice a dětské a dorostové oddělení děčínské nemocnice. „Do rekonstrukcí našich nemocnic a drahé zdravotnické techniky můžeme investovat především vzhledem k důslednému využívání dotačních titulů a za finanční investiční podpory Ústeckého kraje, našeho jediného akcionáře. Také díky podpoře soukromých osob, se nám daří každoročně zlepšovat komfort hospitalizovaných pacientů, a dlouholetá podpora má pro naši společnost opravdu viditelný význam," zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

Generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala poděkoval organizátorce akce Ing. Lence Kocmanové Taussigové a modelkám za podporu dětských oddělení napříč celou společností. „Krása pomáhá dětem je největší charitativní projekt, který již potřinácté přináší dary dětským oddělením. Modelky letos při návštěvě zhlédly dětský pavilon ústecké Masarykovy nemocnice po dalších etapách rekonstrukce, zavítaly na novorozenecké oddělení, navštívily dětskou chirurgii a stanice dětské kliniky," doplnil Ing. Petr Fiala. 

Módní show obrazem

Tradičním příjemcem daru je Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., letos získala částku 200 tisíc Kč, na které se 150 tisíci Kč podílela Nadace ČEZ. „Za získané finanční prostředky nakoupíme na novorozenecké oddělení pro právě narozená miminka nové moderní polohovací postýlky, které umožní zdravotnickému personálu a maminkám komfortnější péči o novorozence," poděkoval ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., MUDr. Josef Liehne.

Dětské a dorostové oddělení děčínské nemocnice získalo šek na 130 tisíc Kč. „Peněžní dar využijeme na vybavení dětské herny a dalších prostor dětského a dorostového oddělení. Výtěžek projektu Krása pomáhá dětem zpříjemní dětem pobyt v naší nemocnici," řekl ředitel zdravotní péče děčínské nemocnice MUDr. Michal Hanauer, MBA.

Za třináct let konání charitativní módní přehlídky „Krása pomáhá dětem" se organizátorce Ing. Lence Kocmanové Taussigové podařilo ve prospěch nemocných dětí získat více než čtyři miliony Kč. „Ačkoliv letošní ročník nese číslo 13, o kterém se říká, že je nešťastným číslem, já díky věrným partnerům cítím štěstí. Díky nim se mi vždy tak krásný výtěžek podaří věnovat Krajské zdravotní. Získané finanční prostředky již třetím rokem putují nejen do ústecké Masarykovy nemocnice, ale také do ostatních nemocnic této společnosti. Díky přesunu přehlídky z ústeckého divadla do Sportcentra Sluneta se návštěvnost galavečera téměř ztrojnásobila, což mě rovněž těší," uvedla Ing. Lenka Kocmanová Taussigová.

Redakce E – Ústí.cz byla mediálním partnerem akce. Čtenáři měli možnost si zahrát o volný vstup pro dvě osoby. Vítězkou se stala Jana Košvancová z Děčína.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru