VAROVÁNÍ: Meteorologové čekají od teď náledí, silný vítr a nový sníh
Na silnicích a chodnících bude lepší počítat se vznikem náledí. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Připravte se na návrat zimy a s tím související problémy. Během noci na sobotu se začne prosazovat majestátně vzhlížející oblast vysokého tlaku se středem nad Skandinávií. Ta bude v následujících dnech nejen náš region zchlazovat chladným vzduchem pocházejícím z Arktidy.

V souvislosti s tím vydal Český hydrometeorologický ústav výstražnou informaci: Očekávejte četné náledí, silný vítr a novou sněhovou pokrývku. Výstraha platí pro celé území České republiky od páteční 16. hodiny až do nedělního večera.

V sobotu ráno se čekají sněhové srážky, pravděpodobně ve všech nadmořských výškách. Možná nás čeká bílé probuzení. Nejvyšší odpolední teploty budou okolo bodu mrazu.

V neděli očekávejte počasí podobné. Je třeba se připravit na vítr produkující poryvy až 50 km/h s tím, že pobudete-li na krušnohorských pláních, počítejte i s dvojnásobkem. Začít by se mělo poté vyjasňovat, ale zima zůstane.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru