Řidič kamionu u Přestanova nadýchal přes jedno promile
Ilustrační foto.
Ústí nad Labem

Ústecko – Více než jedno promile alkoholu nadýchal policistům při dechové zkoušce řidič ze Slovenska. A nebyl to jen tak ledajaký řidič: usedl rovnou za volant kamionu.

Policisté z obvodního oddělení Chlumec ho s takovou hladinou alkoholu přistihli v půl páté ráno. Motorest v Přestanově, kde řidiči rádi parkují a odpočívají, měli v hledáčku už delší dobu. „Policisté si už při dřívějších kontrolách všimli, že někteří řidiči sedí v tamním motorestu a pijí alkohol. Pak následně v ranních hodinách sedají za volant svého kamionu a odjíždějí. Problém však je, že často ještě s alkoholem v krvi,“ sdělila Veronika Hyšplerová, mluvčí Policie ČR Ústí.

Potvrdil to úterní případ slovenského řidiče, za kterým policisté jeli od přestanovského parkoviště a po chvíli ho zastavili. Při dechové zkoušce 45letý řidič nadýchal 1,05 promile alkoholu. Řidič byl zadržen řidičský průkaz, kamion byl odstaven. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho případ bude posuzovat soud, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz řízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru