Muž kouřil na zastávce, strážníci mu dali pokutu
Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Muž kouřil na zastávce trolejbusu na Severní Terase. To je ale zakázáno. Na místo přijela městská policie a kuřák musel zaplatit pokutu.

Přestupek se odehrál ve čtvrtek. „Muž středního věku si zapálil na zastávce a kouř spokojeně vyfukoval mezi další lidi, čekající na trolejbus,“ uvedl Jan Novotný, mluvčí Městské policie Ústí nad Labem.

Je ale pravda, že když přijeli na místo strážníci, muž žádné problémy už nedělal. „Uvedl, že si v danou chvíli ani neuvědomil, že jeho jednání je nepovolené. Omluvil se a uloženou pokutu na místě zaplatil,“ sdělil Jan Novotný.

Strážníci celý tento týden prováděli preventivně bezpečnostní akce, nařízené primátorkou města Věrou Nechybovou. „Paní primátorka uspořádala den otevřených dveří a lidé ji tam žádali právě o vyšší dohled na zastávkách, kde často kuřáci, i když je to zakázáno, obtěžují kouřem ostatní a ještě pak nedopalky házejí na zem, takže místo i znečistí,“ vysvětlil Jan Novotný. Přestupky řešené v rámci tabákového zákona se podle něj těžko prokazují, ale i přesto v minulém roce strážníci v Ústí nad Labem odhalili 114 přestupků tohoto druhu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru