Strážníci kontrolovali čistotu kolem popelnic a napomínali bezdomovce
Pondělní kontrola strážníků. Foto městská policie
Ústí nad Labem

Ústí – Čistotu kolem popelnic, kontejnerů a dalších míst určených na domovní odpad, kontrolovali strážníci městské policie v pondělí večer při preventivní bezpečnostní akci. Zastihli také sedm lidí, kteří se v odpadcích přehrabovali. Jeden muž si chtěl dokonce odvézt kontejner o kus dál a tam si z něj udělat místo k přespání.

Strážníci se zaměřili na čistotu ve vytipovaných částech města a na lidi, především bezdomovce, kteří často odpadky při svém prohledávání vyhazují z kontejnerů na zem.

„Zjistili jsme postupně sedm lidí, kteří se přehrabovali ve sběrných kontejnerech a na zemi po nich zůstal nepořádek. Všichni byli napomenuti a museli místo uklidit. Pak je strážníci z lokality vykázali,“ informoval Jan Novotný, mluvčí Městské policie Ústí nad Labem.

Jeden z mužů dokonce zkoušel odtlačit sběrný kontejner na jiné, klidnější místo, kde v něm plánoval přespat. „I tento muž musel všechno vrátit do původního stavu,“ sdělil Jan Novotný. Kontroly ve městě podle něj budou dál pokračovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru