Pět set lidí z kraje dostává od státu peníze na dojíždění za prací
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Úspěch sklízí příspěvek na dojížďku, který od dubna 2016 poskytuje Úřad práce ČR. Do konce prosince 2017 o něj požádalo celkem 5 754 zájemců. Většinou dostávají patnáct set korun.

Nejvíce v Moravskoslezském (1 643), Olomouckém (1 362), Jihomoravském (552) a Ústeckém (545) kraji. Jen v prosinci přijal Úřad práce ČR 252 žádostí. S 3 713 žadateli už uzavřel dohodu o poskytnutí příspěvku (s 205 z nich v prosinci). „V jejich rámci přiznal měsíční částku většinou ve výši 1 500 Kč. Podpoření uchazeči nejčastěji dojíždí do práce 10 – 25 km. Jsou mezi nimi lidé různých profesí, např. administrativní pracovníci, výrobní dělníci, prodavači, recepční, švadleny, konstruktér, elektrikář, právník, skladníci, ošetřovatel zvířat, automechanik, lékárník nebo třeba obchodní referent,“ uvádí mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková.

Není to jediný zajímavý příspěvek úřadu práce. Lidé mohou žádat také o jednorázový příspěvek na přestěhování se za prací ve výši 50 000 Kč. Dosud tak učinilo 233 zájemců. Nejvíce v Moravskoslezském (55), Olomouckém (44), Zlínském (28) a Jihomoravském (24) kraji. Celkem 102 z nich už ÚP ČR žádost schválil. Ostatní posuzuje.

Vzdálenosti přestěhování se liší, v některých případech dosahují i 300 km. Mezi žadateli se objevují např. administrativní pracovníci, zdravotní sestry, specialisté v obchodní sféře, provozní technik, učitel, školnice nebo pracovník infocentra.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru