Ústí nad Labem – Cestovat bezplatného jízdního dokladu, vyhrožovat revizorce plynovou pistolí a říkat o policistce, že krade, se nevyplatilo dvacetileté dívce. Policejní komisař ji obvinil z trestného činu Vydírání a Křivého obvinění.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že obviněná v pátek v ranních hodinách byla v trolejbusu MHD kontrolována revizorkou. „Při této kontrole nepředložila platnou jízdenku a s různými slovními urážkami se domáhala vystoupení. Revizorka se ovšem snažila ženu zastavit. To cestující natolik rozčílilo, že vytáhla pistoli a namířila ji na revizorku. Po chvilce zbraň žena schovala. Následně byla v trolejbuse zadržena přivolanou policejní hlídkou a na výzvu vydala i plynovou pistoli, kterou měla v kapse," popsala skutek policistka.

Tímto prohřeškem ale toho rána dvacetiletá dívka neskončila. „Na obvodním oddělení při prováděné osobní prohlídce lživě obvinila policistku, že jí odcizila bankovku v hodnotě 1000 korun. Po několika hodinách strávených na policii a po sděleném obvinění byla ve večerních hodinách ze zadržení obviněná propuštěna. Za uvedené jednání jí hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 4 let nebo peněžitý trest," doplnila Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru