Ústí nad Labem - Ministerstvo vnitra ČR potvrdilo správný postup, který vedení města Ústí nad Labem zvolilo 2. prosince loňského roku při projednávání rozpočtu na rok 2016 v Zastupitelstvu města Ústí nad Labem. Vedení města se na ministerstvo obrátilo proto, aby definitivně potvrdilo správnost postupu. Rozpočet zastupitelé napoprvé neschválili, vedení města ještě během jednání zastupitelů návrh mírně upravilo a předložilo znovu. Upravený návrh zastupitelé schválili.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra České republiky vychází v písemné odpovědi ze zákona o obcích a uvádí, že z položeného dotazu je patrné, že předložený bod č. 3 – rozpočet města na rok 2016 nebyl z programu zasedání zastupitelstva vyřazen, pouze nebyl „napoprvé" přijat návrh usnesení nadpoloviční většinou všech členů zastupitelstva obce, tudíž žádné usnesení nevzniklo. "Pokud některý z členů zastupitelstva obce (statutárního města) v průběhu zasedání navrhne, aby se ve věci určitého bodu opakovaně jednalo, zastupitelstvo obce (statutárního města) by mělo ve smyslu ustanovení o „znovuzařazení" tohoto bodu na pořad jednání hlasovat a pokud tento návrh schválí, je možné ve věci opětovně hlasovat. Vámi uvedený postup je zcela v souladu s ustanoveními zákona o obcích, neboť zákon nikterak nebrání tomu, aby zastupitelstvo obce (statutárního města) o již projednaném a ukončeném bodu programu jednalo (hlasovalo) znovu," odpovědělo ministerstvo Statutárnímu městu Ústí nad Labem.

Ministerstvo tak zcela potvrdilo správný postup, o kterém bylo vedení města přesvědčeno. "Věděli jsme, že postupujeme správně. Ministerstvo vnitra jen potvrdilo, že argumenty a obviňování ze strany opozičních zastupitelů byly zcela liché. Rozpočet bylo nutné schválit, abychom neohrozili možnost čerpání dotací, financování příspěvkových organizací nebo poskytování dotací v oblasti kultury nebo neziskového sektoru," říká primátorka Věra Nechybová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru