Ústí nad Labem – S novým Integrovaným dopravním systémem (IDS) na Ústecku začaly od 1. ledna letošního roku platit nové jízdenky. Cestující ústeckou hromadnou dopravou, kteří jsou předzásobeni starými jízdenkami, nemusí zoufat, že jim propadnou. Mohou si je bezplatně vyměnit v předprodeji Dopravního podniku města Ústí nad Labem (DPmUL) v Revoluční ulici nebo u Hraničáře.

Nový Integrovaným dopravním systémem na Ústecku. Zdroj: Dopravní podnik města Ústí nad Labem

Mluvčí ústeckého dopravního podniku Luboš Heřman uvedl, že možnost výměny je až do konce měsíce března. „Jízdenky není možné měnit přímo ve vozech u řidičů," upozornil Luboš Heřman.

Často se také Ústečané dotazují, jak poznají novou jízdenku od staré. „Důležitým rozlišovacím symbolem je logo Dopravy Ústeckého kraje, které nová jízdenka vždy obsahuje," dodal Luboš Heřman.

Základním principem nového Integrovaného dopravního systému, který začal platit od letošního roku, je cestujícím usnadnit a zpříjemnit cestování. Jednotlivé druhy dopravy vzájemně spolupracují a vytvářejí tak přehledný a jednoduchý systém vzájemně provázaných linek s jednotným tarifem, přepravními podmínkami a pravidelnými intervaly mezi spoji. S jedinou jízdenkou je možné cestovat všemi trolejbusovými a do systému zahrnutými autobusovými linkami, včetně osobních a spěšných vlaků a vybraných rychlíků ve všech zaintegrovaných úsecích tratí Českých drah.

Platná jízdenka. Zdroj: Dopravní podnik města Ústí nad Labem

Neplatná jízdenka. Zdroj: Dopravní podnik města Ústí nad Labem

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru