OBRAZEM: Blíží se konec voleb. Lidé hlasují i v kuchyni, v Chomutově si policie přijela pro politika
Volební místnost v letní kuchyni. Foto: Michal Hrdlička
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ve 14 hodin se v sobotu 21. října uzavřou volební místnosti. Komise se poté dají do sčítání hlasů. První výsledky začnou chodit na Český statistický úřad zhruba za půl hodiny z těch nejmenších okrsků.

Volí se různě. Na úřadech, ve školách, výjimkou nejsou ani hasičské zbrojnice. Ve Skupicích na Lounsku je volební místnost v myslivně, kde se jindy konají společenské akce. Ve Rvenicích je to ještě zajímavější. V obci u Postoloprt se volební lístky vhazují do urny v letní kuchyni v domě rodiny Klimendových. Na zdárný průběh voleb tam kromě volební komise dohlíží také jejich kocour.

Volební místnosti po celém kraji objíždějí místní strážníci i policisté, aby dohlédli, zda je všude pořádek. V Ústí nad Labem, které je zasaženo větším počtem žloutenkových onemocnění, mají lidé i komisaři k dispozici ve volebních místnostech desinfekci.

V Chomutově zase v pátek večer zadrželi Miroslava Sládka. Předseda republikánské strany je podezřelý z nedovolené propagace. Před půlnocí jej měli propustit. V Krupce se již před volbami policisté zabývali oznámením na kupčení s hlasy.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru