Arménská knihovnice předává své zkušenosti v ústecké knihovně
Zdroj foto: Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Do České republiky letos v září přiletěla sedmadvacetiletá arménská knihovnice Tatevik Tamazyan, aby po deset měsíců dobrovolně pomáhala v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem. Tatevik je již šestá dobrovolnice, která se účastní projektu Evropské dobrovolné služby (EU program Erasmus+) v ústecké knihovně, kde nabízí své zkušenosti získané při práci v jedné z jerevanských knihoven, tvořivost, nadšení a ochotu pomáhat a učit se novým věcem.

 „Tatevik ráda pracuje s dětmi a mladými lidmi, proto i její práce v ústecké knihovně zahrnuje spolupráci s Dětským oddělením a pomoc při různých aktivitách pro děti. V současné době si pro dětské návštěvníky knihovny připravuje povídání s dílnou zaměřené na Arménii,“ uvádí ústecká knihovnice Zuzana Pařízková.

V rámci interkulturního dialogu chystá severočeská knihovna na prosinec prezentaci o Arménii a její kultuře pro veřejnost a nabízíme povídání o Arménii a dobrovolnictví také školám – buď v angličtině, nebo ruštině. Mimo výše zmíněné činnosti se Tatevik aktivně zapojila do Anglického klubu (otevřená neformální setkávání probíhají každý čtvrtek od 16 hodin v budově knihovny W. Churchilla 3) a pomáhá v Oddělení cizojazyčné literatury, Vědecké půjčovně a Oddělení časopisů. 

„Doufáme, že i tato spolupráce bude obohacující nejen pro dobrovolnici, ale také pro knihovnu a povede k rozšíření povědomí o projektech Evropské dobrovolné služby, které umožňují mladým lidem do 30 let vycestovat až na 12 měsíců do zahraničí a získávat zkušenosti,“ Zuzana Pařízková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru