Ústečané si sportoviště Sektorové centrum oblíbili. Město zrekonstruuje víceúčelové hokejbalové hřiště
Sportoviště Sektorové centrum. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Severní Terasa – Své příznivce si od svého vzniku získává sportoviště Sektorové centrum, které před pěti lety vyrostlo pro rekreační sportování v ulici Hoření na místě chátrajícího nedostavěného objektu. Projektu, který byl podpořen z dotace ROP Severozápad, letos vypršela podmínka fungování pro veřejnost. Sportoviště využívají pravidelně lidé z celého Ústí. Vedení města chce do areálu investovat, aby dále sloužil široké veřejnosti.

K výuce svých žáků víceúčelové sportoviště Sektorové centrum využívá pravidelně spolek InlineSkating.cz, který vede zájmový kroužek in-line bruslení při ústeckém Domu dětí a mládeže. „Areál je dobře přístupný, v dosahu městské hromadné dopravy. Má vlastní šatnu i toalety. Pro výuku in-line bruslení má řadu výhod. Jsou zde dráhy a ovály na rovném terénu, ale i kopečky. Výhodou jsou rovněž travnaté plochy, které využíváme u dětí učících se na brusle si teprve stoupnout a udržet se,“ uvedla Sonia Vršínská ze spolku InlineSkating.cz.

Sportoviště si pochvalují i Ústečané. „I když ze začátku se to hodně kritizovalo, je dobře, že takový areál tady v Ústí vyrostl. Chodím sem občas o víkendu si zatrénovat na kolečkových lyžích. Vždy tady potkávám rodiny s dětmi, malé cyklisty a další sportovce. Několikrát v létě jsem viděla, že na přilehlém parkovišti cvičily aerobik skupiny žen, které si pouštěly hudbu přímo ze zaparkovaného auta,“ řekla Kristýna Kašková z Krásného Března.

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že i po pětileté podmínce fungování sportoviště pro veřejnost bude nadále areál sloužit lidem. „Podle strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období 2015-2020 je v plánu oživení centra pro sportovní vyžití a přestavba hokejbalového hřiště, aby splňovalo technické parametry pro pořádání zápasů, turnajů a soutěží na vyšší sportovní úrovni,“ doplnila k záměrům Romana Macová.

Sportoviště Sektorové centrum spravují Městské služby města Ústí nad Labem. „O areál se starají celkem čtyři pracovníci a zahradník na poloviční úvazek. O jeho návštěvnosti nevedeme žádnou evidenci, ale ze zkušeností víme, že sportoviště navštěvuje nedaleký Dětský domov a základní školy ze Severní Terasy v rámci tělesné výchovy. Dále je sportoviště v průběhu prázdnin využíváno i různými příměstskými tábory (pozn. red. psali jsme),“ odpověděla na dotazy redakce E – Ústí.cz Martina Žirovnická, pověřená vedením ústeckých Městských služeb.

Sportoviště Sektorové centrum kromě in-line dráhy, disponuje víceúčelovým hokejbalovým hřištěm a dalšími hřišti pro míčové hry. V areálu jsou lavičky pro odpočinek, objekt se šatnou a toaletami, parkoviště.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru