Soudní pitva potvrdila: Ženu zabil pád vadné části rentgenu
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústečtí kriminalisté dál vyšetřují okolnosti případu úmrtí 80leté seniorky, ke kterému došlo ve čtvrtek v dopoledních hodinách na oddělení rentgenu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

„Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. V pátek v dopoledních hodinách proběhla soudní pitva, jejíž výsledkem je, že 80letá seniorka zemřela na následky zranění, které odpovídají pádu části rentgenového zařízení na její tělo, potvrdila policie.

Přístroj, který nehodu způsobil, byl na radiodiagnostické oddělení ústecké Masarykovy nemocnice instalován a uveden do provozu v prosinci 2015 a vztahuje se na něj tříletá záruční doba. Dne 21. června 2017 prošel bezpečnostně technickou kontrolou bez závad.

Vedení nemocnice si stojí za tím, že rozhodně nejde o chybu personálu, ale technickou závadu. Za tu může nést odpovědnost výrobce. Rentgen mohl mít například skrytou výrobní vadu.

Krajská zdravotní, která provozuje v kraji pět největších nemocnic, přijala okamžitá opatření, aby ochránila bezpečí pacientů. Odstavila i druhý podobný přístroj.

Psali jsme

{article 25109}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru