Děti ze základních škol se učí dopravní výchovu, cílem je zajistit větší bezpečnost na silnicích
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Městská policie Ústí nad Labem se intenzivně věnuje i výuce dopravní výchovy pro žáky 4. tříd základních škol. Ve středu proběhlo vyhodnocení celoroční výuky dopravní výchovy, kdy strážníci ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy předávali ceny nejlepší škole, žákům a třídám, které se této výuky zúčastnily.

Výuka dopravní výchovy probíhá během celého školního roku a je sestavena tak, aby si z ní děti odnesly co nejvíce vědomostí. V první etapě se učí teoretickým základům dopravní výchovy a v druhé etapě si žáci již prakticky vyzkouší silniční provoz na dopravním hřišti. Formou hry si zúčastnění nacvičují různé dopravní situace, se kterými se mohou setkat v běžném dopravním provozu. Tím se učí, jak se správně chovat a zajistit si tak vlastní bezpečnost na komunikacích.

0410vychova

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

Do programu dopravní výchovy jsou zapojeny všechny základní školy v okrese Ústí nad Labem. V praxi to znamená, že každý žák 4. třídy navštíví během školního roku 4 x dětské dopravní hřiště, kde absolvuje teoretickou i praktickou část výuky. V roce 2017 navštívilo toto dětské dopravní hřiště přes 5000 žáků ZŠ. Putovní pohár pro nejlepší školu a hodnotné ceny pro jednotlivé žáky věnovalo vedení Statutárního města Ústí nad Labem. Jak uvedla patronka celé akce primátorka města Věra Nechybová: „Děti jsou naší budoucností, ale zároveň patří k nejohroženějším účastníkům silničního provozu“. Nejlepší školou v rámci výuky dopravní výchovy se stala a putovní pohár obdržela ZŠ Stříbrnická.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru