Spojka, která zrychlí cestu z Ústí do Mostu, má zelenou. Víme, kdy by se mohla začít stavět
Stavba dálnice D7 mezi Trianglem a Postoloprty. Stav z letošního května. Foto: Michal Hrdlička
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Jak pokračují práce na rychlostních komunikacích po celém regionu? Takzvaná Kladrubská spojka by se mohla začít stavět za tři roky, obchvat Loun a Postoloprt by mohl být jako dálnice hotový za pár let. A zjišťuje se, jestli jsou reálné tunely jako obchvat Bíliny.

Vyplynulo to z pravidelné schůzky u hejtmana Oldřicha Bubeníčka, kterého navštívili Martin Vidimský, ředitel Správy Chomutov a Petr Vacek z úseku výstavby Správy Chomutov Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Hejtman Oldřich Bubeníček byl ujištěn, že veškeré započaté rekonstrukce a harmonogram prací platí. Cestu řidičům z Ústí nad Labem do Mostu by měla do budoucna zrychlit Kladrubská spojka. Ta propojí jižně od Teplice silnice I/13 a I/18. „Vše běží jak má. Od ministerstva máme zelenou a stavba by tak mohla začít již v roce 2020,“ odtajnil Petr Vacek z úseku výstavby.

Velmi důležitá pro region je dálnice D7, jejíž úsek vede skrz průmyslovou zónu Triangle. ŘSD usiluje do několika let o zkapacitnění této rychlostní komunikace hned v několika úsecích (obchvat u Panenského Týnce, Loun a Postoloprt). Řeč byla také o možném obchvatu Bíliny. Pracovníci ŘSD již zadali projekt geotechnického průzkumu. „Nyní budeme čekat na posudky a následně zjistíme, zda je reálné vybudování tunelů, které by usnadnily život obyvatelům Bíliny a výrazně zrychlily průjezd tímto městem,“ uvedl ředitel Správy Chomutov ŘSD Martin Vidimský.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru