Praha – Přesně deset dní poté, co Vláda ČR schválila RESTART, byla vyhlášena první dotační výzva z tohoto programu pro strukturálně postižené kraje (Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský). Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo výzvu pro města a obce na opravu nebo likvidaci starých průmyslových areálů.

„Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s agenturou CzechInvest připravilo v souladu s usnesením vlády a RESTARTU dotační Program na regeneraci a podnikatelské využití brownfieldů. Smyslem je řešit nevyužívaná území a prostřednictvím jejich nového využití přispět k hospodářskému oživení znevýhodněných krajů. Ministerstvo mezi obce rozdělí dvě miliardy korun během sedmi let,“ oznámila Gabriela Nekolová, spoluautorka programu RESTART.

Žadateli mohou být obce a kraje. Více informací k Programu regenerace a podnikatelské využití brownfieldů zde.


PROJEKT RE:START

  • Projekt restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje realizované ve spolupráci Úřadu vládního zmocněnce a zástupkyně vládního zmocněnce s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem pro místní rozvoj pod záštitou vlády ČR.

V letošním roce chce ministerstvo rozdat prvních 100 milionů korun, zbytek postupně do roku 2023. První žádosti o podporu přijímá agentura CzechInvest do 20. října 2017.
„V rámci programu je možné vykoupit nemovitosti a poté financovat práce, které z nich udělají plně funkční objekt pro podnikání. Jeden projekt může dosáhnout na dotaci ve výši až 50 milionů korun s tím, že se vždy počítá s finanční spoluúčastí vlastníka,“ zdůrazňuje generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera. Míra dotace se přitom odvíjí od velikosti sídla žadatele.

Žádosti o podporu z programu bude meziresortní hodnotitelská komise posuzovat podle kritérií jako jsou rozloha podpořeného území, míra nezaměstnanosti v dané oblasti, finanční efektivita projektu, samotná výše požadované dotace a také umístění projektu, jeho dopravní dostupnost a podobně. Zohlední také vliv projektu na zlepšení životních podmínek obyvatel, plánovaný způsob budoucího využití, jeho udržitelnost a další faktory.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru