Dětský pavilon Masarykovy nemocnice se rekonstruuje, práce potrvají asi patnáct měsíců
Omezené parkování u zadního vchodu do dětského pavilonu. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Krajská zdravotní zahájila předáním staveniště rozsáhlou rekonstrukci budovy dětského pavilonu v ústecké Masarykově nemocnici. Práce potrvají zhruba patnáct měsíců. Celková cena je 51 128 536 Kč včetně DPH.

V první fázi významné rekonstrukce dojde k výměně oken na zdravotnických pracovištích, kde nebyla dosud nahrazena při předešlých dílčích obnovách. V rámci rekonstrukce budovy dojde k nástavbě podlaží určeného pro administrativní účely, celý pavilon bude zateplen a dostane nový vzhled. Stavební práce si vyžádají zvýšenou hlučnost a prašnost. Jde o pokračování předešlých etap rekonstrukcí, při kterých došlo mimo jiné k vybudování nových ambulancí dětské úrazové chirurgie, dětského stacionáře, dětské rehabilitace a šaten pro zaměstnance.

2407rekonstrukce2

Vizualizace nového dětského pavilonu. Zdroj: Krajská zdravotní, a. s.

Z důvodu realizace stavby dojde od 7. srpna 2017 k omezení provozu a přestěhování stanice větších dětí Dětské kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Lůžková část stanice bude přesunuta do prostor oční kliniky budovy „G“.

2407rekonstrukce

Dětský pavilon v ústecké Masarykově nemocnici. Foto: Petr Sochůrek

V provizorních prostorách bude k dispozici 10 lůžek, nebude zde možné hospitalizovat děti s akutními infekty a zároveň nepůjde z kapacitních důvodů přijímat doprovody dětských pacientů. U dětí odeslaných přímo z primární péče nebo z ostatních nemocnic je nutná předchozí konzultace na telefonním čísle příjmové ambulance: 477 114 230. Po celou dobu výstavby bude u dětského pavilonu omezeno parkování.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru