Do ústecké zoo se sjely děti z celé České republiky
Letní univerzita juniorů v ústecké zoo. Zdroj foto: Zoo Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Ústecká zoo hostí od 19. do 28. července celkem 35 dětí se zájmem o exotická zvířata, zoo a přírodu. Již počtvrté zde probíhá Letní univerzita juniorů (LUJ), kterou pořádá Středoevropská asociace přátel zoo (CEAF).

„Poprvé u nás tento speciálně zaměřený tábor proběhl v roce 2004 a byla to úžasná zkušenost. Děti, které se ho zúčastňují, mají velice dobré znalosti o zvířatech, takže program je věnovaný zejména vzdělávání, samozřejmě zábavnou formou. Prostřednictvím různých prezentací, kvízů, pracovních listů, ale i komentovaných prohlídek zaměřených na jednotlivé skupiny zvířat se děti dozví mnoho nových informací nejen z naší zoo, ale i o zvířatech a jejich ochraně všeobecně,“ sdělila mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová.

„Kromě vzdělávacích aktivit se děti dostanou i na některá místa do zákulisí zahrady, samozřejmě za dodržení bezpečnostních pravidel,“ připojil kolega Matěj Kynšt a doplnil: „Prohlédneme si stáje pro zebry či nosorožce, ale budou v zoo i pomáhat, například vybírat kameny z výběhu slonů či oslů somálských. Jeden den budou připravovat enrichment pro lvy, medvědy malajské a surikaty, kdy se zároveň i dozvědí, proč je potřebné zajistit zvířatům i rozptýlení a neobvyklé podněty.“

Děti do ústecké zoo dojíždějí z Jílového u Děčína, kde jsou ubytovány v chatičkách v krásném přírodním prostředí rekreačního zařízení. „Máme zde veškeré potřebné zázemí včetně koupání. Program pokračuje i v areálu, kde hrajeme různé hry a pohybové aktivity jako na jiných táborech. Pro děti jsme připravili celotáborovou hru na téma Knihy džunglí, takže jednotlivá družstva si malovala vlajku či vymýšlela svůj vlastní pokřik. V zoo strávíme celkem šest dnů, přičemž poslední den nás čeká prohlídka večerní zoologickou zahradou, což je vždy pro děti nezapomenutelný zážitek. Jsme rádi, že nám vedení vyšlo vstříc a že se do ústecké zoo můžeme vracet,“ přiblížil hlavní vedoucí tábora Dušan Kozel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru