OBRAZEM: Přívalový déšť zatopil část střekovského nábřeží
Zaplavené střekovské nábřeží. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Přívalový déšť, který se v neděli odpoledne přehnal přes Ústí, udělal vrásky na čele lidem žijícím na střekovském nábřeží. Kanalizace a půda nestíhala pojmout průtrž a v části ulice se vytvořila laguna, která zatopila garáže a sklepy přilehlých domů.

Jednou z postižených nájemnic byla Jaroslava Faiglová. „Voda nám vyplavila, chodbu, garáže a sklepy. Já osobně jsem měla pod vodou sekačku, kterou mám uloženou ve sklepě. Nikdo z nás nepředpokládal, že tak krátký přívalový déšť naše domy vytopí, abychom si uložené věci vynesli do svých bytů,“ řekla Jaroslava Faiglová a dodala rozhořčeně: „Člověk, aby se bál odjet na dovolenou, a čekal při nepřízni počasí, co najde ve sklepě.“ Místní lidé k události na sociální síti založili skupinu, kde jsou fotografie z místa krátce po přívalovém dešti.

S odčerpáním přívalové vody v ulici Střekovské nábřeží pomohli přivolaní dobrovolní hasiči. „Museli jsme zasahovat na nábřeží, kde neodtékala kanalizace včetně hlavního kanálu u čerpací stanice. Nasadili jsme vlastní čerpadla, abychom přečerpali kanalizaci do řeky Labe,“ uvedl k zásahu starosta střekovských dobrovolných hasičů Antonín Bauer.

Iveta Kardianová, mluvčí společnosti Severočeské vodovody a kanalizace uvedla, že technologie na střekovském nábřeží byla zcela funkční. „Problém nebyl v kanalizaci odpadních vod,“ doplnila mluvčí.

Podle meteorologů ze stanice na Kočkově spadlo ve Vaňově v Ústí nad Labem při bouřce mezi 13.00 až 14.00 hodinou osm litrů dešťových srážek na metr čtvereční. „V nejbližších hodinách již vydatnější průtrž neočekáváme,“ uvedl prognostik Martin Hynčica.

Eva Outlá, starostka Střekova uvedla, že byla o situaci informována. „V rámci svých kompetencí budeme pátrat, proč k zatopení části ulice došlo. Jako úřad jsme připraveni poškozeným nájemníkům v rámci našich možností pomoci,“ řekla starostka. Video ze zásahu hasičů najdete zde.

2307 nabrezi

2307 nabrezi2

2307 nabrezi4

2307 nabrezi5

2307 nabrezi6

2307 nabrezi7

2307 nabrezi8

2307 nabrezi9

Zaplavené střekovské nábřeží. 8x Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru