OBRAZEM: Záchranná služba Ústeckého kraje má nové sanitky. V jakých městech budou sloužit?
Foto: redakce
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Ústí nad Labem - Čtrnáct nových výjezdových sanitních vozů v celkové hodnotě přes 53 milionů korun si převzali záchranáři v úterý 28. března dopoledne před sídlem ZZS Ústeckého kraje v Ústí nad Labem. Slavnostního předávání se zúčastnili zástupci Ústeckého kraje, Ing. Radim Laibl, radní pro oblast zdravotnictví, Mgr. Bc. Milan Rychtařík, předseda výboru pro zdravotnictví a zástupci odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje.

„Nová vozidla nahradí stávající, starší sanitní vozidla. Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje s významnou podporou Ústeckého kraje obnovuje vozový park záchranné služby pravidelně, na základě nastavené plánované obnovy. Čtrnáct nových vozů tedy přispěje ke snížení průměrného stáří vozového parku, s kladným dopadem na poruchovost a nutné opravy. V neposlední řadě přispějí ke zjednodušení práce záchranářů,“ doplnil k obnově vozového parku ředitel ZZS Ústeckého kraje Mgr. Bc. Petr Bureš, MBA.

2803sanitkykz3

Foto: redakce

Sanitní vozidla jsou provedena ve standardním žluto-zeleném barevném provedení a jsou vybavena základní zástavbou pro ZZS, transportní technikou, nosítky a transportními křesly s pásovým systémem, které umožňují snadný pohyb po schodech. Z toho 10 vozidel VW Crafter je vybaveno moderními elektro-hydraulickým nosítky s vyšší nosností, umožňujícími jednodušší nakládání pacientů do sanitního vozidla.

2803sanitkykz6

Foto: redakce

Vozidla VW Crafter udou postupně přidělena na výjezdové základny ZZS ÚK Rumburk, Ústí nad Labem, Teplice 2x, Litoměřice, Louny 2x, Most, Chomutov a Vejprty. Vozidla VW Transporter T6 budou jezdit v Mostě, Děčíně, Litoměřicích a Podbořanech.

Všechny sanitní vozy jsou vybaveny spojovými a mobilními prostředky, radiostanicemi, navigacemi i kamery. Implementované technologie umožní využití této výpočetní techniky při zpracování zdravotnické dokumentace.

2803sanitkykz5

Foto: redakce

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru