Po vydatných sněhánkách a mrazících se značně oteplí, ale namokro
V Ústeckém kraji znovu nasněžilo. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ty měly grády, co? Pondělní sněhové přeháňky, které řádily ve všech nadmořských výškách, fakt stály za to. Přinejmenším některé z nich. V Ústeckém kraji se nejvíce nadřela srážkoměrná stanice v krušnohorské Tisé (okres Ústí nad Labem), která mezi půlnocí a pozdním večerem zachytila hnedle 9 mm srážek. Na Klínech, v Nové Vsi v Horách nebo ve Varnsdorfu spadlo mezi 6 až 8 mm srážek. Na druhém konci tabulky se ocitl Žatec s 1 mm srážek, na záda mu s 2 mm srážek dýchal Most spolu s Chomutovem, Teplicemi, Ústím nad Labem...

Vůbec nejutahanější stanicí v Česku byla ta v Pohorské Vsi v jihočeských Novohradských horách, protože v ní skončilo přes 16 mm srážek. Avšak bacha, v TOP 5 bychom našli i stanici Klínovec, které se podařilo „ulovit“ přes 14 mm srážek. Na hřebenech Krkonoš pořád leží až přes 1,3 metru sněhu, Krušné hory mohou jen tiše závidět. A snad se radovat z toho, že Krkonoše trochu zchudnou, protože se dost oteplí. Navíc ne nasucho, jak prozrazuje titulek...

28. března: Ranní minima kolem 0 až -4 °C, odpolední maxima okolo 2 až 6 °C. Nad ránem a dopoledne až skoro jasno, jinak spíše oblačno a sem tam sněhánka.

29. března: Ranní minima kolem 1 až -3 °C, odpolední maxima okolo 6 až 10 °C. Do cca 15:00 SELČ oblačno až zataženo, pak přechodně až polojasno. Srážky ne.

30. března: Ranní minima kolem 7 až 3 °C, odpolední maxima okolo 12 až 16 °C. Velká oblačnost, v odpoledních hodinách pravděpodobně s deštěm (všude).

Nemáte-li v oblibě oblohu namodro a teplo (a s takovým počasím související vyšší počet lidí na „čerstvém“ vzduchu), numerické modely pro Vás mají dobrou zprávu. Přinejmenším do Velikonoc totiž vidí převážně podprůměrné teploty s možným výskytem sněhánek i v nejnižších polohách a nedostatek stoprocentně biologického, geneticky nemodifikovaného vitaminu D neboli převahu oblačnosti nad slunečními paprsky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru