Hejtman Jan Schiller předal ocenění mladým sportovcům, kteří reprezentovali kraj na olympiádě
Hejtman přijal medailisty ze Zimní Olympiády dětí a mládeže. Foto: Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se uskutečnilo předání ocenění mladým účastníkům jubilejní 20. Olympiády dětí a mládeže, která se konala na konci ledna v Královehradeckém kraji. Z východu Čech si ústecká výprava přivezla jedenáct cenných kovů.

Hejtman Jan Schiller společně s radní pro školství, mládež a tělovýchovu Jindrou Zalabákovou přijal ve své pracovně úspěšné sportovce. Ti si ze sportovní akce přivezli jedenáct medailí. Po dvou cenných kovech získala běžkyně na lyžích Nikola Žilinská a skikrosaři Lucie Krausová a Simon Třešňák.

„Děkuji vám všem za reprezentaci Ústeckého kraje a doufám, že se i nadále budete věnovat tomu, v čem jste tam výjimeční. Někteří z vás mohou ještě i na další zimní olympiádu, která bude za dva roky. A kdo ví, třeba vám se tu zase setkáme,“ přál si hejtman Jan Schiller.

Další zimní edice olympijského klání pro mládež proběhne na začátku roku 2025 v Moravskoslezském kraji.

Medailisté z ZODM 2023:

Akrobatické lyžování:

  • Lucie Krausová (stříbro, bronz)
  • Šimon Třešňák (stříbro, bronz)
  • Jakub Matoušek (bronz)
  • Eliška Soukupová (bronz)

Běžecké disciplíny:

  • Nikola Žilinská (stříbro, bronz)

Lyžařský orientační běh:

  • Ela Lošťáková (zlato)

Snowboarding:

  • Filip Mareš (bronz)

Šachy:

  • Hong Quan Werner (bronz)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru