Ústecký kraj - V neděli 11. prosince 2022 začne na železnici platit nový jízdní řád. Hlavní novinkou v regionální dopravě v Ústeckém kraji bude prodloužení páteřní linky U1 Děčín – Ústí nad Labem – Kadaň-Prunéřov, zajišťované moderními jednotkami RegioPanter, až do stanice Kadaň předměstí.

Redakce zpravodajských serverů z rodiny e-deniky.cz se mohla ve čtvrtek svézt při předváděcí jízdě, při které nový vlak zajížděl z Děčína poprvé až do cílové stanice v Kadani.

0812cdkz2

Foto: Oldřich Hájek

Vlaky linky U1, které v současnosti jezdí z Děčína přes Ústí nad Labem do Kadaně-Prunéřova a zpět, budou zajištěny dualizovanými jednotkami 640 RegioPanter a díky tomu budou nově zajíždět až do stanice Kadaň předměstí.

Díky nové dopravní koncepci v úseku Kadaň-Prunéřov – Kadaň se cestující nově dostanou z krajského města až do centra Kadaně přímo bez přestupu, a to v pracovní dny přibližně každou hodinu, o víkendech pak každé dvě hodiny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru