Muž sebral bývalé družce z bytu nůž a vyhrožoval sebevraždou. Strážníkům řekl, že ho to na světě nebaví a klidně se podřeže
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Strážníky, kteří prováděli kontrolní činnost na dodržování čistoty v obvodu Střekova zastihla dne prvního prosincového dne v 21:55 hodin zpráva z operačního střediska městské police, kdy byla na žádost operátora vyslána hlídka strážníků do ulice Železničářská, z důvodu přijatého telefonického oznámení, ve kterém oznamovatelka nahlásila, že její bývalý druh vzal z bytu nůž, vyhrožoval sebevraždou a odešel neznámo kam.

Hlídka provedla kontrolu předmětné ulice, kde zjistila osobu odpovídající popisu, stojící u otevřeného vraku osobního vozidla zn. Opel. Z místní znalosti bylo zjištěno a následně z předloženého občanského průkazu ověřeno, že se jedná o Jána V. (1948), bytem Ústí nad Labem, který hlídce uvedl, že se pohádal se svou bývalou družkou a ta ho vyhodila z bytu. Dále dotyčný uvedl, že bude spát ve svém vozidle. Na dotaz hlídky, zda-li má u sebe nůž muž odpověděl, že žádný nůž nemá, což potvrdila následná osobní prohlídka.

Hlídka se spojila s oznamovatelkou, která uvedla, že dotyčný u ní již dva měsíce nebydlí, protože se rozešli. Následně strážníkům předložila nájemní smlouvu, kde byla uvedena pouze ona a její syn. Dále žena uvedla, že z lítosti dala jmenovanému najíst, přičemž došlo ke slovnímu sporu a on jí sebral z linky kuchyňský nůž a odešel z bytu se slovy, že se zabije. Ona dostala strach a z tohoto důvodu se obrátila na telefonní linku 156. Poté žena ještě uvedla, že dne 26. 11. 2022 úmyslně spolykal prášky, což bylo řešeno hlídkou městské policie ve spolupráci s zdravotní záchrannou službou.

Na muže byl poté hlídkou vznesen dotaz, zda-li si chtěl nějakým způsobem ublížit. Dotyčný hlídce odpověděl, že se klidně podřeže, že ho to už na světě nebaví. Z důvodného podezření, že by si jmenovaný mohl opět ublížit, byla na místo přivolána zdravotní záchranná služba, která si muže od strážníků převzala. Po konzultaci se zdravotníkem, byl v doprovodu hlídky strážníků muž převezen na psychiatrické oddělení Masarykovy nemocnice, kde byl předán lékaři.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru