Na Střekov znovu vyjedou trolejbusy. Cestující již nebudou muset přesedat na dočasnou linku X
Technické úpravy na trolejovém vedení na kruhové křižovatce na Střekově. 2x Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Na Střekov se vrátí trolejbosová doprava, která je dočasně nahrazena autobusovou linkou X. Technici Dopravního podniku města Ústí nad Labem provedli potřebné úpravy pro nasazení parciálních trolejbusů.

Zrušit trolejbusovou dopravu na Střekov a zavést náhradní autobusovou linku X musel dočasně ústecký dopravce od 28. října 2022 z důvodu uzavření Benešova mostu pro vozidla těžší 3,5 tuny. „O obnovení trolejbusové dopravy na Střekov, budeme informovat s předstihem,“ uvedla pro server e-ústí.cz Jana Dvořávková, mluvčí Dopravního podniku v Ústí nad Labem.

Všechny linky hromadné dopravy využívají objízdné trasy po Mariánském mostě, kde troleje nevedou. „S obnovením trolejbusové dopravy na Střekov dojde ke zrušení náhradní autobusové linky X, jejíž zavedení bylo nejrychlejší možné řešení, kdy jsme museli v poměrně krátkém čase zareagovat na informaci o uzavření Benešova mostu pro autobusy a hlavně trolejbusy. Zároveň jsme si museli vyzkoušet zvládnutí dopravní situace našich vozů v okolí Mariánského mostu,“ dodala Jana Dvořáková.

Sjezd z Mariánského mostu do centra Ústí nad Labem totiž navazuje na nejvytíženější křižovatku v Ústeckém kraji, kterou podle posledního sčítaní dopravy projede za jeden den téměř třicet dva tisíc aut. (Více zde.)

Parciální trolejbus je vůz s pomocným bateriovým pohonem, který umožňuje jízdu i mimo úseky trakčního trolejového vedení. Dojezdová vzdálenost mimo trakční trolejové vedení je 10 až 12 kilometrů. 

0611 trolejove vedeni strekov

{article Benešův most již přejedou osobní auta}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru