AKTUALIZUJEME: V Ústí chodník na Benešově mostě uzavřel havarijní stav zábradlí
Uzavírka. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na zákaz vstupu chodců narazí pěší, kteří chtějí přejít po pravém chodníku směrem na Střekov po mostu Dr. Edvarda Beneše. Jde o nezbytný krok k zajištění bezpečí pěších.

„Důvodem uzavírky je havarijní stav přilehlého zábradlí,“ uvedl pro e-ústí.cz Michal Hnízdo, vedoucí ústecké provozovny Správy a údržby silnic Ústeckého kraje (SÚS ÚK). Chodník na protější straně zůstává průchozí.

Podle slov střekovského radního Jiřího Železného (Za Lepší Střekov) za uzavření komunikace může přesněji zrezivělý ocelový plát, na kterém je položena betonová deska, následně asfaltový povrch chodníku s uchycením zábradlí. „Podle našich informací oprava začne příští týden. Lidé by měli respektovat dopravní značení a po uzavřeném chodníku nechodit,“ uvedl pro e-ústí.cz Jiří Železný s odkazem na svůj zdroj uvnitř Správy a údržby silnic Ústeckého kraje.

„Už jsme museli řešit odstranění dopravní značky, kdy ji někdo zahodil,“ dodal k nerespektování zákazu a s tím spojeném vandalismu Michal Hnízdo z SÚS ÚK.

Špatný technický stav mostu Dr. Edvarda Beneše si již v roce 2018 vyžádal usměrnění hromadné dopravy pouze do prostředního jízdního pruhu silnice, kdy kyvadlový provoz autobusů a trolejbusů řídí semafory.

Břehy řeky Labe v Ústí nad Labem spojuje obloukový most nesoucí název podle druhého československého prezidenta Dr. Edvarda Beneše od roku 1936. Stavba začala již v roce 1934. Mostní konstrukci nesou dva pilíře s rozpětím přes 123 metrů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru