HŘENSKO: Noční vítr zkomplikoval hasičům práci, déšť nepomohl. Už je stovka zraněných
Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Hřensko - Vítr, který přišel před studenou frontou v pátek večer, rozfoukal některá ohniska požáru v oblasti Větrovce a Oltářního kamene. Do akce bylo potřeba nasadit více hasičů.

Vítr také hasiče donutil na čas stáhnout jednotky z některých oblastí, kde docházelo k padání požárem poškozených stromů. "V noci se situace uklidnila a jednotky se vrátily zpět na pozice. Ráno opět drony s termovizí objevily několik ohnisek požáru. Déšť nebyl tak vydatný jak bychom potřebovali, budeme sledovat meteorologickou situaci," sdělují aktuálně hasiči z Ústeckého kraje.

Dva letouny Canadair dnes budou létat nad Bouřňákem, pět vrtulníků udělá „vláček“ nad Křídelní stěnou. Jeden vrtulník dohlíží na letový provoz. Stále platí, že jižní sektory jsou zcela uhašeny, na místě zůstává část hasičů na dohlídku. "Dnes se vystřídala část profesionálních i dobrovolných hasičů z několika krajů, stále na místě necháváme tisícovku hasičů. Od začátku evidujeme stovku zraněných. Včera 10 lehce zraněných," informoval Hasičský záchranný sbor.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru