Od srpna opět fungují odchytové klece, za letošní rok v nich skončilo na třicet prasat
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 1.8.2022 byly opět zprovozněny odchytové klece, určené pro odchyt divokých prasat. Pro strážníky to znamená, že každý večer klece po zakrmení, které provádějí myslivci z příslušného mysliveckého sdružení, uvedou do pohotovostního stavu nástražné zařízení a v ranních hodinách tyto klece zkontrolují, zda se v nich nenachází nějaký úlovek a poté, pokud v kleci se nenachází žádný čuník, klec zavřou, a to z důvodu bezpečnosti.

Pokud se v kleci nachází nějaké zvíře, na místo je přivolán myslivec, který se o odchycené zvíře postará. Poslední odchycený divočák byl v obvodu Střekova. V katastru města Ústí nad Labem je v současné době umístěno šest odchytových klecí, do kterých se podařilo lapit za první tři měsíce tohoto roku dvacet osm kusů divočáků. Od dubna do srpna byly klece uzavřené, neboť se jednalo o období, kdy divoká prasata vyvádějí své mladé a jejich odchyt je velmi nebezpečný. V tomto období jsou zvláště bachyně silně agresivní, své potomky si pečlivě střeží a není radno se s nimi ve volné přírodě setkat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru