STALO SE: Muž vystřelil kvůli hluku na cizince v protějším domě, zranil ho
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Most - Mostečtí policisté objasnili případ pokusu těžkého ublížení na zdraví, ke kterému došlo začátkem června ve večerních hodinách. Té noci zasahovali strážci zákona na sídlišti Výsluní v souvislosti s oznámením o střelném poranění osoby, ke kterému došlo na lodžii jednoho z tamních bytů.

Postřelený se tam před příjezdem hlídky už nenacházel, protože ho spolubydlící převezli do nemocnice. Policistům bylo při ohledání místa činu divné, že se v bytové jednotce a okolí nenachází žádná nábojnice. Pozdější šetření ukázalo jasnější světlo a kriminalisté zjistili, že projektil byl vystřelen z protilehlého domu. "Prověřením celého incidentu a výsledkem odborného vyjádření z odvětví balistiky došli k závěru, že střílet měl 34letý muž z Mostecka ze vzduchové zbraně. Toho policisté se souhlasem státního zástupce v polovině července zadrželi. Tým kriminalistů provedl několik domovních prohlídek, při kterých zajistili několik zbraní, střeliva a příslušenství," uvedl mluvčí policie Václav Krieger.

Podle protokolu byl důvodem střelby opakovaný hluk, nepořádek a pokřikování na kolemjdoucí. Muž chtěl zřejmě vzít zákon do svých rukou a diabolka skončila v těle cizince. "Od mosteckého vyšetřovatele si převzal obvinění ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Za takové jednání stanoví zákon až desetiletý trest v případě uznání viny," dodal mluvčí policistů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru