Na silnicích v kraji proběhla dopravní akce zaměřená na nákladní dopravu. Téměř každý druhý řidič měl problém
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ve dnech 21. 7. 2022 – 22. 7. 2022 proběhla celorepubliková dopravní akce pod názvem ROADPOL, která byla zaměřena především na nákladní a autobusovou přepravu.

Dopravní policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako dodržování předepsané rychlosti, zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Dopravně bezpečnostní akce se v Ústeckém kraji účastnilo 45 policistů, kteří během prováděných kontrol zastavili celkem 134 nákladních vozidel. V průběhu kontrol bylo zjištěno 60 dopravních přestupků. Celkem 40 přestupků bylo vyřešeno blokovou pokutou a 20 přestupků bylo oznámeno na příslušný správní úřad.

"Nejčastějším přestupkem byl technický stav vozidla, který byl řešen v 17 případech. Pod tímto přestupkem je možné zahrnout nejenom právě nevyhovující technický stav, ale zároveň i přetížení vozidla a nesprávně zajištěný náklad. Dalším častým prohřeškem bylo porušení předpisů, kdy řidiči nedodržovali předepsanou dobu jízdy, odpočinku a bezpečnostních přestávek a zároveň nesprávné používání tachografu. Ve dvou případech policisté naměřili překročení nejvyšší povolené rychlosti a ve stejném počtu i nerespektování povinnosti užít bezpečnostní pás. Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky," uvedla policejní mluvčí Pavla Mašínová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru