Kreativní podvodník: Kurýr vybaloval zásilky a zpátky je plnil vším, co mu zrovna přišlo pod ruku
ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Kriminalistům se podařilo objasnit dobře promyšlený podvod jednoho ze zaměstnanců spediční firmy. Policejní komisař zahájil trestní stíhání 26letého muže pro trestný čin Podvodu.

Obviněný si jako zaměstnanec spediční firmy jezdící jednu trasu na fiktivní osoby objednal na dobírku několik zásilek. Jednalo se o čtyři iPhone telefony, Samsung Z telefon, sadu signalizátorů Fishtron a hodinky Garmin GAR. Zboží v hodnotě 242 tisíc korun. Po cestě toto zboží vybalil a zaměnil s bezcennými věcmi. "Tento zaměstnanec byl velice kreativní, protože největší práci mu dalo to, aby vytvořil stejnou váhu balíčku. To znamená, že v tu chvíli musel použít, co měl při ruce (dopitá plechovka, kamínky, papíry a další věci. Následně krabice zalepil a jako nedoručené je přesměroval na výdejní místo spediční firmy," uvádí mluvčí policistů Veronika Hyšplerová. 

Po uplynutí lhůty k vyzvednutí byla zásilka expedována zpět odesílateli. I přes dobře promyšlený podvod na něj kriminalisté přišli a v současné době mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru