Sportovci sbírají body pro ústecké děti v náhradní péči
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Severní Terasa – Sportovci napříč Českou republikou pomocí aplikace - Pomáhej pohybem - sbírají body ve prospěch ětského domova ve Špálově ulici. Vlastní aktivitou umožní dětem v náhradní péči zažít poznávací zájezd do Itálie a Slovinska.

„Děti navštíví slovinské hory, moře a jeskyně a také se zúčastní výletu do Itálie na pohádkový zámek Miramare a atmosféry italského přístavu Terst,“ píše se na stránkách projektu.

Vysportované body promění Nadace ČEZ za 50 000 korun potřebných na zájezd. V úterý 31. května krátce před sedmou hodinou ranní zbývalo nasbírat 17 093 bodů.

Dětský domov ve Špálově ulici zajišťuje výchovnou, hmotnou a sociální péči dětem, které ze závažných důvodů nemohou být vychovávány ve své vlastní rodině, nebo umístěny v jiné formě náhradní rodinné péče. Výchovná péče je organizovaná v rodinných skupinách se zachováním sourozeneckých vztahů. Snahou rodinné skupiny je, co nejvíce se přiblížit životu dětí v rodině. Každá „rodinka" má své jméno a také své povinnosti jako je praní a žehlení osobního prádla, sobotní a nedělní uklízení, občasné vaření a další dětské povinnosti vyplývající z chodu domácnosti. O každou rodinnou skupinu pečují dva vychovatelé, muž a žena, pro děti to jsou strýček a tetička.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru