FOTO: Hvězdička boj o život vyhrála. Jedno oko má kotě ale stále poškozené
Foto: Útulek pro opuštěná zvířata Jimlín
Ústí nad Labem

Jimlín – Po téměř třech týdnech a péči lidí z Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně se zhruba tříměsíční kotě jménem Hvězdička změnilo k nepoznání. Před pár dny dokonce našla i novou rodinu, kde bude žít.

Pravidelné čistění očí se silným zánětem a uší, kde měla svrab udělalo z téměř slepého a zanedbaného kotěte krásnou kočičí slečnu. Léčba ale nebyla jednoduchá. Ukázalo se, že kotě je alergické na kapky do očí, takže snesla jenom masti.

1205hvezdickakz3

Hvězdička a její nová majitelka. Foto: Útulek pro opuštěná zvířata Jimlín

Vyhráno ale zvíře zdaleka nemá. „My jí v útulku zbavili toho silného zánětu v očích, zatím se ale neví, jaké budou následky po tom zánětu. Na levé oko vidí, pravé je ale poškozené,“ popsal aktuální stav kotěte provozovatel útulku David Kubalík.

Veterinář nyní musí určit, jaký bude další postup léčby. „Ten zánět zřejmě poškodil rohovku, nyní záleží do jaké míry to poškození je, jestli je jenom dočasné a bude stačit další léčba, a nebo bude nutná operace,“ dodal Kubalík.

1205hvezdickakz2

Malé kotě ve velmi špatném zdravotním stavu předali v polovině dubna lounští strážníci do útulku poté, co ho prý lidé našli v křoví u divadla v Lounech. O případu jsem psali ZDE.

Tehdy 6-8 týdnů stará kočička dostala jméno Hvězdička. „Jen živořila a bojovala o přežití a kdyby nepřišla pomoc včas, svůj boj by brzy prohrála. Je velmi malá a hubená a správně by měla být ještě minimálně měsíc u své matky,“ řekl tehdy provozovatel útulku David Kubalík.

1205hvezdickakz4

Hvězdička před necelým měsícem, kdy se dostala do útulku. Foto: Útulek pro opuštěná zvířata Jimlín

Kotě bylo nastydlé, na sobě mělo velké množství klíšťat a hlavně mělo silný zánět očí. „Ty oči byly nateklé, to jedno obzvlášť. Nevěřili jsme, že vůbec to jenom očíčko má. Po těch antibiotikách se otok zmenšil, tak víme, že má obě oči. To horší oko, tak tam ale asi bude poškozená rohovka,“ uvedl provozovatel útulku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru