FOTO A VIDEO: Další tvrdá rána pro drogové podsvětí! Zásahová jednotka zadržela výrobce pervitinu
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Krajský tým „TOXI“ v rámci dlouhodobě rozpracovaného případu zjistil poznatky ke skupině pachatelů, která se zabývá nákupem a dovozem léčiva s obsahem pseudoefedrinu z Polska a následnou výrobou a prodejem metamfetaminu, tj. pervitinu. Tato skupina, se zabývala dovozem chemikálií z Polska do České republiky již delší dobu.

Chemikálie byly následně dále distribuovány osobám, které se pohybují v prostředí výroby metamfetaminu. Přeprava ze zahraničí, ale i následná distribuce chemikálií dalším osobám, byly důkladně propracovány, včetně zajištěného krytí pro případ policejních kontrol. V průběhu rozpracování případu bylo potvrzeno, že trestná činnost je páchána ve velkém rozsahu a je do ní zapojen velký počet osob, mezi nimiž jsou rodinné vazby.

 0305pervitinkz1

Foto: Policie ČR

Dne 21.4.2022 v odpoledních hodinách byla spuštěna poslední fáze realizace případu s příznačným názvem PAJALO, kdy zásahová jednotka Ústeckého kraje na zpáteční cestě z Polska za obcí Markvartice, zadržela ve vozidlech 4 osoby. Souběžně s touto akcí byla další osoba zadržena kriminalisty v místě bydliště v Trmicích.

 0305pervitinkz2

Foto: Policie ČR

V současné době je pět osob (27, 48, 49, 50, 21) stíháno pro zvlášť závažný zločin Nedovolená výroba a jiné nakládání s OPL a s jedy dle ustanovení § 283/1, 3c) TZ s trestní sazbou 8-12 let. Na všechny obviněné byl podán návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval a obvinění byli eskortováni do vazební věznice.

 0305pervitinkz5

Foto: Policie ČR

V souvislosti s touto realizací byly provedeny 3 domovní prohlídky v Trmicích a prohlídky jiných prostor. Celkem bylo zajištěno 9,5 kg léčiva na výrobu pervitinu (v hodnotě 1 miliónu korun. Z tohoto množství by dalo vyrobit cca 2,5 kilogramů vyrobeného pervitinu v hodnotě 2,5 miliónu korun. Jedná se o zhruba 25 tisíc uživatelských dávek.

0305pervitinkz4

Foto: Policie ČR

"Dále jsme zajistili větší množství chemických látek určených k výrobě, zejména 1 kg červeného fosforu, cca 0,5 kg jódu a 1 kompletní varna pervitinu. Dále bylo zajištěno osobní vozidlo, finanční hotovost ve výši cca 90.000,- Kč a mobilní telefony," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru